U bent hier

Landelijk COVS nieuws

‘Er is een scheidsrechterstekort in het amateurvoetbal’

Bron: NRC checkt:

De aanleiding

In een persoonlijk verhaal in het AD verklaarde dichter Nanne Nauta zaterdag waarom hij is gestopt als vrijwillig scheidsrechter bij een Utrechtse amateurclub. Hij is te vaak verketterd. De scheldpartijen waren onlangs zo erg dat hij thuis huilend op de bank belandde.

Mouwembleem COVS aanbrengen?

Als het goed is heeft u het blad de Scheidsrechter ontvangen. Deze uitgave bevat voor elk lid een mouw-embleem met daarop het Fair Play logo van de COVS. Uiteraard is deze badge bedoeld om op uw tenue aangebracht te worden. De nieuwe COVS-sponsor, KWD Sport Doetinchem, heeft de volgende instructie doorgegeven voor het aanbrengen van het mouwembleem:

Enquete éénvandaag

In de onlangs ontvangen Scheidsrechter is op pagina 4 een artikel opgenomen, waarin is vermeld dat in februari op de TV aandacht is geschonken aan de enquete welke in samenwerking met EenVandaag is opgesteld.

Enquete éénvandaag

Een ieder van u is ongetwijfeld nog steeds geschokt over de tragische gebeurtenis in Almere van 2 december j.l. De tragedie met de assistent-scheidsrechter van sportclub Buitenboys heeft geleid tot vele discussies in de (sociale) media en de discussies zijn op dit moment nog zeker niet geluwd. Een onderwerp dat in de discussies tot op heden nog onderbelicht is geweest, is de concrete vraag hoe vaak (assistent-)scheidsrechters worden geconfronteerd met excessen, hoe ze daarbij worden begeleid en hoe ze daar mee omgaan.
Subscribe to RSS - Landelijk COVS nieuws