U bent hier

KNVB nieuws

Mobiel digitaal wedstrijdformulier

De eerste aanstellingen zijn bekend gemaakt, en daarmee staat het nieuwe voetbalseizoen op het punt van beginnen. Hopelijk heeft iedereen een goede zomerstop gehad, van vakantie genoten en heeft iedereen weer zin in het nieuwe seizoen!

In het nieuwe seizoen gaat de KNVB over op het nieuwe mobiele digitale wedstrijdformulier (MDWF). Als het goed is heeft iedereen hierover informatie ontvangen per e-mail, maar voor de volledigheid hierbij de link naar de instructievideo's en handleidingen hiervoor. Tip: bekijk deze goed voordat je naar je eerste wedstrijd gaat!

Rubriek: 

Spelregelwijzigingen voor seizoen 2017/2018

De KNVB heeft inmiddels de spelregelwijzigingen gecommuniceerd. Deze gaan al in per 1 juni 2017 en zijn daarmee dus direct van kracht.
Via deze link kunt u de documenten inzien die het betreft: http://www.knvb.nl/assist/assist-scheidsrechters/spelregels/spelregeldoc...

Rubriek: 

De speeldagenkalender van de KNVB voor seizoen 2017/2018

Zoals bekend gaat het er nu echt van komen: het amateurvoetbalseizoen 2017-2018 begint later en zal ook later eindigen.
Het voetbalseizoen begint in het hele land vanaf 2 september met bekerwedstrijden. De competitiewedstrijden beginnen vanaf 23 september en het seizoen wordt afgesloten op 27 mei.

Dit is de belangrijkste uitkomst van de meer dan 30 bijeenkomsten, met ruim 1.200 clubvertegenwoordigers, over de speeldagenkalender van seizoen 2017/’18.

Rubriek: 

Agressie rond Zeeuwse voetbalveld neemt weer toe

KLOETINGE - Zeeuwse voetbalclubs maken zich grote zorgen over de toenemende agressie op en langs het voetbalveld. Vooral scheidsrechters zijn het mikpunt van kritiek.

Bij Kloetinge werd zaterdag een jeugdwedstrijd gestaakt omdat een toeschouwer volledig door het lint ging. De club wordt dit seizoen geconfronteerd met een reeks incidenten. Eerder besloot een vrijwilliger bij de vereniging om die reden te stoppen als scheidsrechter.

Rubriek: 

Spelerspassen vanaf zaterdag niet meer verplicht

Een e-mail die vandaag gestuurd is met deze titel, van belang als je als official in actie komt de rest van dit seizoen. Hieronder de volledige e-mail van de KNVB:

Beste official,

Rubriek: 

Spelregelwijzigingen januari 2017

Via navolgende link kunt u de wijzigingen op de spelregels vinden welke per januari 2017 in gaan.

http://www.knvb.nl/downloads/bestand/8610/ifab-circulaire-nr-7

Rubriek: 

Overlijden Jacco Theunisse - digitaal condoleance register

Ondergaande tekst is op 10 januari door de KNVB naar alle officials gestuurd. Door het delen van deze tekst willen wij al onze leden de mogelijkheid geven om het digitale condoleanceregister te teken, ook degenen die geen official (meer) zijn. Namens het bestuur gaan ons medeleven uit naar de nabestaanden van de heer Theunisse.

Beste official,

Rubriek: 

RIVM: voetballen op kunstgras veilig

Zojuist heeft het RIVM bekend gemaakt dat uit onderzoek blijkt dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. Wij verwachtten duidelijke taal van het RIVM, die hebben we gekregen. De onzekerheid die er was om te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat, is daarmee weg. Voetballers, ouders, clubs en KNVB kunnen nu verder. Het sein staat op veilig.

Rubriek: 

Zet een streep door discriminatie

Voetbal verbindt mensen, zowel op het veld als op de tribune. Of je nu zelf voetbalt, of graag naar voetbal kijkt: alle voetbalfans – van jong tot oud – genieten op een veilige en plezierige manier van de grootste en leukste sport van Nederland. Voetbal is van iedereen en voor iedereen. Maar voetbal is een afspiegeling van de maatschappij. Helaas wordt het voetbal daarom nu en dan geconfronteerd met maatschappelijke spanningen, zoals discriminatie en racisme. Deze discriminerende en anderszins kwetsende uitingen horen niet thuis in het voetbal.

Rubriek: 

Onderzoek naar kijkgedrag scheidsrechters op KNVB Campus

Is er een verschil in het kijkgedrag van een ervaren en een onervaren scheidsrechter? Die vraag stond woensdagavond 7 december centraal op de KNVB Campus. In samenwerking met Naar een veiliger sportklimaat vond een bijzonder onderzoek plaats bij een oefenwedstrijd tussen Onder 19-teams van vv DOVO en Vriendenschaar.

Rubriek: 

Pagina's

Subscribe to RSS - KNVB nieuws